Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Pomaly dusené hovädzie mäso na červenom víne

Tento výdatný a pritom jednoduchý pokrm s vôňou francúzskeho vidieka si vás celkom získa. V jednej úžasnej harmónii spája chute a vône hovädzieho mäsa, koreňovej zeleniny a byliniek, hlbšie tóny mu dodáva červené víno. Vyžaduje jediné – čas. Za to sa vám zaručene odmení zážitkom z najvyšších kulinárskych sfér a mäsom takým mäkkým, že sa bude v ústach samo rozplývať. A pokojne pripravte pár porcií navyše. Táto dobrota je totiž s každým ďalším dňom ešte lepšia. A ešte jedna dobrá správa: ak použijete rúru s programom na pomalé pečenie, obstará za vás väčšinu práce sama.

Ingrediencie pre cca 4 osoby:

1 kg bio hovädzích kociek na guľáš – najlepšia je glejovka, ak si neveríte, že bude mäso mäkké, môžete použiť aj vyzreté hovädzie zadné.

4 väčšie červené cibule

200 g slaniny

700 g paradajok

350 g mrkvy (6 ks)

400 g zeleru

200 g šampiňónov

750 ml suchého červeného vína

soľ, čierne korenie, rozmarín, prípadne tymian

3 strúčiky cesnaku

podľa potreby vodu

Postup:

  1. Rozpáľte veľký liatinový hrniec, potom nalejte malé množstvo oleja a nechajte v ňom postupne zo všetkých strán opiecť kúsky hovädziny. Dôležité je nechať každý kúsok dôkladne zatiahnuť z každej strany. Nevkladajte preto všetky kocky naraz, inak by mäso pustilo šťavu, stratilo chuť a bolo vysušené.

  2. Keď je mäso opečené, vyberte ho a vložte do hrnca nadrobno nakrájanú slaninu. Krátko ju opečte a potom pridajte šampiňóny nakrájané na väčšie kúsky. Keď budú dostatočne opečené, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a znovu opekajte, kým nie je cibuľa opečená krásne dozlatista.

  3. Potom pridajte nadrobno pokrájanú mrkvu, zeler, paradajky a cesnak. Všetko opäť krátko opečte. Potom vráťte mäso do hrnca. Osoľte, okoreňte a pridajte rozmarín, prípadne ďalšie bylinky podľa chuti.

Dobrú chuť!