Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Ossobuco

Osso buco je hovädzie alebo telacie mäso nakrájane priečne cez kosť a práve táto špiková kosť dáva jedlu vynímočnú chuť.

ingrediencie

2 ks osso buco
3 ks mrkvy
2 ks cibule
3 stonky stopkového zeleru
3 strúčiky cesnaku
1 vetvička čerstvého tymiánu
1 konzerva lúpaných paradajok
2 šálky hovädzieho vývaru
1 šálka bieleho vína
Soľ, mleté čierne korenie

 

POSTUP:

 1.Okraje mäsa narežeme aby sa mäso nekrútilo, ak chcete, môžete ho zviazať motúzikom, aby sa pri dusení neoddelilo mäso od kosti. 

2.Mäso osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke a prudko opečieme na rozpálenom oleji - mäso odložíme.

 

3.Vo výpeku osmahneme cesnak a cibuľu nakrájanú na osminky, pridáme na väčšie kúsky nakrájanej mrkvy a stopkového zeleru, zeleninu osmahneme, pridáme lúpané paradajky aj s nálevom.

 

4.Na zeleninový základ položíme opečené mäso, podlejeme vínom, keď sa víno odparí podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a dáme do rúry dusiť na 180°C asi na 2 hodiny, alebo aj dlhšie, všetko záleží od mäsa, tekutiny dáme len toľko, aby mäso ostalo nad hladinou, počas dusenia kontrolujeme a vývar dolievame podľa potreby.

 

5.Keď je mäso mäkké, odokryjeme, ak treba, vydusíme šťavu aby bola krásne lesklá a hustá.

 

6.Gremolatu si pripravíme z cesnaku, petrželky a citrónovej kôry. Všetko nasekáme na drobno.

 

7.Osso buco podávame s risottom, s polentou alebo so zemiakovou kašou a na tanieri posypeme gremolátou. Odporúčam gremolátu nevynechať za žiadnu cenu, tá tomu dá neopakovateľnú chuť.

 Dobrú chuť!