Porážka prebieha cca 1x za 14 dní, po vašej objednávke vás vždy budeme obratom kontaktovať s upresnením dodania.

Hovädzie stehno

€14,50 €15,95 od €14,50
Skladom (>5 ks) Skladom (>5 ks) Zvoľte variant
Variant

 Jeden z najmäkších svalov, čisté bezšľachové mäso bez vnútrosvalového loja,  ľahko porcovateľné. Patrí k najkvalitnejším častiam hovädzieho mäsa. Vhodný na gril, steaky, dusenie,   

 

Detailné informácie

Podrobný popis

Najčastejšie sa používa na dusenie a varenie pri receptoch ako dusené hovädzie rezne, dusené hovädzie s kôprovou omáčkou, hovädzia sekaná, stroganoff, perkelt, hovädzie na hubách či na víne, španielsky vtáčik a guláš. Je možné ho použiť aj na tatársky biftek a pripravíte z neho aj kvalitný rump steak či roast beef.

Pripravili sme si pre vás chutný recept z hovädzieho stehna :

Hovädzie na víne :

1 kg hovädzie stehno

2 PL olej

1 ks veľkej cibule

2 strúčiky cesnaku

2 PL paradajkového  pretlaku

2 ks bobkového  listu

1 KL drvenej rasce

1 KL mletej  papriky

200 ml červeného vína

500 ml hovädzieho vývaru  (klik sem)

podľa chuti soľ, mleté čierne korenie

Knedličky :

1 kg zemiaky

300 g hladká múka

1 ks vajce

1 KL soľ

1 štipka muškátový oriešok

trochu masla

Postup

V prvom rade si v osolenej vode, uvaríme zemiaky v šupke, scedíme ich a necháme vychladnúť. Jeden stredne veľký zemiak si odložíme na zahustenie ragú.

V hrnci zahrejeme olej, pridáme na väčšie kocky nakrájané hovädzie mäso, ktoré dobre osolíme a okoreníme a za občasného premiešania ho necháme zatiahnuť. Potom mäso vyberieme bokom.

Vo výpeku orestujeme nadrobno nasekanú cibuľu do sklovita, pridáme prelisovaný cesnak a minútku ho orestujeme. Potom primiešame pretlak, mäso vrátime do hrnca a podlejeme vínom.

Víno necháme z časti odpariť – varíme asi päť minút, potom pridáme bobkový list, rascu, papriku a prilejeme toľko vývaru, aby mäso nebolo úplne ponorené. Hrniec zakryjeme, plameň stiahneme na minimum, len toľko aby sa ragú jemne varilo a za občasného prilievania vývaru dusíme zhruba 2 hodiny.

Knedličky: medzitým si očistíme zemiaky (jeden odložíme bokom), prelisujeme ich cez lis na zemiaky alebo postrúhame priamo na pomúčenú dosku, pridáme múku, soľ, muškátový oriešok a vajce. Vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na tri časti, vyvaľkáme z nich valčeky a každý rozrežeme na cca 10 hrubých rezancov (knedličiek), ktoré vložíme do vriacej vody vo veľkom hrnci a varíme zhruba 15 minút.

Knedličky scedíme a omastíme rozpusteným maslom.

K mäkkému mäsu pristrúhame odložený zemiak a ešte asi 10 minút povaríme.

Prajeme Vám dobrú chuť! 

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: